Wędliny plastrowane

Wędliny sojowe to idealna, niskokaloryczna alternatywa dla tradycyjnych wędlin mięsnych. Produkty są w 100% z surowców roślinnych. Zawierają białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz białko pszenne, a nie zawierają tłuszczu zwierzęcego i cholesterolu. Nie zawierają również konserwantów.

Wędliny sojowe dodawać można nie tylko do kanapek i sałatek na zimno, lecz także podgrzewać na patelni i zapiekać, np. w pizzy wegetariańskiej.

Nasze wędliny są:
– Bogate w pełnowartościowe białko- mniejsze ilości metioniny i cysteiny, mniejsze wydalanie wapnia z organizmu
– Korzystny profil kwasów tłuszczowych
– Bez cholesterolu
– Bez konserwantów
– Bogate w wapń
– Zawierają żelazo
– 100% pochodzenia roślinnego
– Niskokaloryczne
– Różnorodność smakowa

Oferujemy wędliny sojowe w 6 wersjach smakowych.

Wędlina sojowa o smaku szynkowym

Wędliny sojowe to idealna, niskokaloryczna alternatywa dla tradycyjnych wędlin mięsnych. Wędlina sojowa o smaku szynkowym charakteryzuje się wyrazistym smakiem szynki z dodatkiem ziaren zielonego pieprzu. Jest dobrym źródłem białka, wapnia i żelaza. Dostarcza niewielu kalorii, dlatego stanowi częsty wybór osób dbających o linię. Doskonale komponuje się z produktami zbożowymi, szczególnie pełnoziarnistymi, bogatymi w błonnik oraz z warzywami. Wędliny sojowe dodawać można nie tylko do kanapek i sałatek na zimno, lecz także podgrzewać na patelni i zapiekać, np. jako składnik pizzy lub zapiekanek. Wędlina sojowa o smaku szynkowym nie zawiera cholesterolu ani konserwantów. Produkt GMO Free.

Wędlina sojowa o smaku drobiowym

Wędlina sojowa o smaku drobiowym z dodatkiem zielonych oliwek jest delikatna w smaku i wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem z ziarnami słonecznika, sałatą i pomidorem. Zawiera białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz białko pszenne, a nie zawiera tłuszczu zwierzęcego, cholesterolu, ani konserwantów. Jest bogata w wapń i charakteryzuje się korzystnym profilem kwasów tłuszczowych. Wędliny sojowe dodawać można nie tylko do kanapek i sałatek na zimno, lecz także podgrzewać na patelni i zapiekać, np. jako składnik pizz, zapiekanek i farszów.

Wędlina sojowa o smaku wędzonego salami

Wędlina sojowa o smaku wędzonego salami posiada charakterystyczny smak i aromat klasycznego salami z nutą czosnku. Zawiera korzystny profil kwasów tłuszczowych oraz wapń i żelazo. Jest doskonałą alternatywą dla osób ceniących smak salami, gdyż nie zawiera cholesterolu i jest znacznie mniej kaloryczna. Wyśmienicie smakuje z ciemnym pieczywem, cykorią i papryką, tworząc prawidłowo zbilansowany posiłek. Zawiera białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz białko pszenne, a nie zawiera tłuszczu zwierzęcego, ani konserwantów.

 

 

Wędlina sojowa z ogórkiem

Wędlina sojowa z ogórkiem jest pyszną propozycją dla miłośników zdecydowanych smaków. Ogórek konserwowy świetnie wzbogaca podstawowy smak wędliny sojowej: jest delikatnie słony, ostry i nieco kwaskowy. Wędlina doskonale smakuje na kromce świeżego pieczywa posmarowanej masłem lub margaryną. Nie wymaga innych dodatków, ale dobrze odnajduje się w towarzystwie świeżych warzyw. Zawiera białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz białko pszenne. Jest wolna od tłuszczu zwierzęcego, cholesterolu i konserwantów.

Wędlina sojowa z pieczarkami

Wyróżnikiem tej wędliny są duże i aromatyczne kawałki pieczarek nadające wędlinie intensywnie grzybowego smaku. Małe plastry ułatwiają porcjowanie produktu i wykorzystywanie go na kanapce lub np. na pizzy. Wędlina sojowa z pieczarkami najlepiej smakuje na żytnim chlebie wypiekanym na zakwasie, ale sprawdzi się dobrze również na delikatniejszym w smaku chlebie pszenno-żytnim czy z grahamkami. Soja, z której wyprodukowana jest wędlina, zawiera korzystny profil kwasów tłuszczowych, wapń oraz żelazo. Produkt jest bogaty w białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz białko pszenne; nie zawiera tłuszczu zwierzęcego, ani konserwantów.

Wędlina sojowa z papryką

Wędlina sojowa z papryką, ze względu na dużą ilość dodanej papryki, nie tylko świetnie smakuje, ale również doskonale wygląda na kanapce. Wędlina charakteryzuje się ciekawym, rześkim smakiem schabu z dodatkiem świeżej papryki. W zestawie z zieloną sałatą i pomidorem, a także pełnoziarnistym pieczywem, tworzy zdrowy i sycący szkolny posiłek dla dzieci i młodzieży, znakomicie nadaje się również na przekąskę w pracy. Wędlina sojowa z papryką zawiera białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz białko pszenne. Jest wolna od tłuszczu zwierzęcego, cholesterolu i konserwantów.

Copyright ' 2016 Polsoja. Wszystkie prawa zastrzeżone.