Info o polityce prywatności
½ kostki tofu miękkiego Polsoja 400 g
3 posiekane drobno rzodkiewki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
3 łyżeczki ulubionej musztardy
1 łyżeczka od herbaty czarnej soli Kala Namak
2 spore szczypty kurkumy
spora szczypta mielonego czarnego pieprzu
3 łyżki sojonezu ***
***sojonez
¼ szklanki mleka sojowego bez cukru
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżka ulubionej gładkiej (bez ziarenek) musztardy
1 łyżka płatków drożdżowych
½ łyżeczki czarnej soli Kala Namak
¼ szklanki oleju słonecznikowego lub rzepakowego
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Pasta
Mieszamy sojonez z musztardą, solą, pieprzem oraz kurkumą. Blendujemy z tofu na gładką masę. Dodajemy posiekane rzodkiewki oraz zieleninę
tipy- zamiast posiekanego szczypiorku można dodać posiekany drobno koperek
Sojonez
Mleko z octem wlewamy do kubka blendera i miksujemy około 3 minuty.
Następnie dodajemy pozostałe składniki z wyjątkiem oleju i miksujemy drugie 3 minuty.
Na koniec, nie przerywając miksowania (na wolnych obrotach), wlewamy cienkim strumieniem olej aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
tipy – super sprawdza się do tego ręczny blender typu małpka (nazywany również żyrafą